Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας για την παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ υπέβαλε την παραίτησή του αφού παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες προστασίας από την Covid-19 καθώς αγκάλιασε και φίλησε μια σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας είχε βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που τον έδειχναν να αγκαλιάζεται και να φιλιέται με σύμβουλό του στο γραφείο του, παραβιάζοντας όπως λένε, τα μέτρα αποστασιοποίησης για τον κορωνοϊό.

Αρχικά ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποδέχθηκε τη συγγνώμη του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού να δηλώνει ότι αποδέχθηκε τη συγγνώμη του υπουργού Υγείας και «θεωρεί το θέμα λήξαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο Χάνκοκ είχε μπει στο στόχαστρο για τους χειρισμούς του στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας με τον πρώην σύμβουλο του βρετανού πρωθυπουργού Ντόμινικ Κάμινγκς να δίνει στη δημοσιότητα συνομιλίες με τον Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τις οποίες ο Χάνκοκ έλεγε ψέματα στους Άγγλους σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, το 2020.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί